torsdag, juni 23, 2016

Monthly Makers juniutmaning: Växter

Börjar ifrågasätta min kreativitet. Inte på allvar såklart, jag skulle bli dränkt av mail om jag hävdade något sådant. Men det känns som om det var länge sedan jag skapade något riktigt kreativt. Den här månaden utmanade Monthly Makers oss alla med sitt tema växter. Jag har ju både en balkong och en odlingslott som behöver pysslas om så jag visste ju vad jag behövde göra under denna månadsutmaning.

Började med att vårstäda balkongen. Glömde såklart att ta en före bild, så ni får tänka er en vinterbalkong med sopsäckar, spindelnät, äckliga krukor, diverse skräp och massor av pollen. Sedan började jag plantera växter och piffa till det.

Men så har jag ju också en odlingslott på cirka 10 kvadratmeter. Jag kom igång himla sent med min odling i år, eftersom jag blev sjuk i borrelia i tre veckor och sedan kom jag efter på bästa jobbet vilket resulterade i noll energi över till fritidssysselsättningar. Next year, då ska jag göra bättre ifrån mig lovar.
Grannens odlingslåda går det bättre för, den är grön och lummig. Min gapar mest tom, men det går bra för min potatis. Om man har ett förstoringsglas kan man se att gulbetor, rödbetor, morötter, palsternacka och solros är på G. Mitt hyresbolag ska också ersätta en del växter som de förstörde förra året när de byggde de nya odlingslotterna, men än har jag inte sett röken av dem. Jag ska i alla fall få rabarber, kryddväxter, jordgubbsplantor och en ros av dem någon gång.
Som gårdsvärd för mitt hyresbolag har jag även varit delaktig planteringen ute på gården. Det får bli ett bonusbidrag, för vi var ju flera stycken som designade och genomförde planteringen under junimånad.