torsdag, juli 28, 2016

Monthly Makers julitema är sagor

Min första tanke när temat släpptes var wow! Jag fick med ens en massa kreativa ideer men sedan kom semestern och jag reste bort till Wales och England och tiden gick. Men jag kom ju hem i tid för en slutspurt. Grabbade tag i min slumrande kreativitet och begav mig till Panduro Hobby dagen innan båten skulle föra mig ut på nästa semesteräventyr till Gotland.

Köpte en glasburk och ett paket glitterlim. Resten av materialet tänkte jag att jag hade hemma i ateljén. Plockade med mig lite ståltråd, tänger, pappersmassa, akvarellfärger, akvarellblock, limpistol och tyger. Min idé var enkel. Jag ville göra en sagoälva i en trollisk sagomiljö. (Vet inte hur trollisk den blev?! Men somrig blev den iallafall).
Jag började med att forma kroppen av ståltråd, tog vanlig tunn ståltråd och tvinnade till en kropp.
Sedan blandade jag till pappersmassa av papperspulver från Panduro, som man ska blanda ut med 2dl vatten. Pappersmassan blev lite för kladdig, då mitt decilitermått var mitt ögonmått. Det gjorde det hela lite svårare. När pappersmassan hade vilat en halvdag (medan jag badade i härligaste havet) formade jag till älvans kropp. Och klippte till vingarna av akvarellpapper. Det var svårt att få till formen som jag ville och jag hade svårt att bestämma mig för vilken storlek de skulle ha. Jag provade mig fram helt enkelt. Vingarna blev inte riktigt som jag ville, men vad gör det om hundra år? Vingarna täckte jag med vitt glitterlim, glitter är aldrig fel.
Sedan målade jag älvan med akvarellfärg och sydde kjolen. Överdelen av klänningen gjorde jag av garn och limpistol.
Jag limmade fast älvan på en bottenplatta för att det skulle vara lättare att sätta fast älvan i burken. Sedan dekorerade jag burken med lav och sommarblommor.
Min Sagoälva!