söndag, februari 26, 2017

Monthly Makers Loppistema

Nu har jag återhämtat mig efter min flytt och har fått ordning i mitt hem. De flesta flyttsakerna är återfunna. Men det finns ett 20-tal otittade kartonger i ett förråd i Sala. Jag har med andra ord saker i överflöd, för jag saknar inget av dem.

Men nu var det ju om Loppistemat jag skulle skriva. Eller loppis och loppis, det vore kränkande att kalla Paulas gåva för loppisfynd. Men man fick ju köra återvinning också på temat. Jag fick Marjatta Metsovaara tyget Ulpukka eller Näckrosor som vi säger på svenska av Paula. En fantastisk gåva och tyget har Paula haft sedan -73, lika länge som jag har levt! Av tyget har jag sytt ett par gardiner och ett drapperi för att dra för sovalkoven i min 1:a i Ransta. Jag älskar mitt tyg, jag blir så glad av 70-talsorange! Jag är antagligen galen, men det kan jag leva med!

Det gjorde lite ont i hjärtat att riva tyget mitt itu till köksgardinerna, men jag behövde ju två längder. Kantade gardinerna med bollfrans nertil. Tyckte det blev lite kul och att det passade till retrostilen. Till drapperiet sydde jag också längder i enfärgat orange, av tyg jag hade liggandes hemma. Jag hade planerat att hinna sy en kudde också, men man kan ju inte hinna allt...