onsdag, juli 20, 2011

Chicago, dag 18

Andersonville
+37 grader, Chicago visade upp sig från sin varma sida idag. Att vistas utomhus var som att gå omkring i ett ständigt hårföns blåsande. Väldigt varmt med andra ord. Vi besökte svensk staden Andersonvill och svensk/amerikanska museet om America fararnde svenskar. Vi suktade lite efter en påse bilar i butiken, men stålsatte oss. Vi åt lunch på en persisk restaurang och det var gott.

Akvarie- och Naturhistoriskt museeum

Vi hade ju vårt Chicago pass och då måste man ju utnyttja alla kuponger, så vi pressade in två mycket trevliga museumbesök, men så otroligt varmt det var att gå dit från tunnelbanan. Det gick knappt och sulorna i skona var heta en lång stund inne på museerna, som lyckligtvis var väldigt luftkonditionerade. Sedan fick vi lite bråttom, vi skulle åka jätte länge på tunnelbanan, för att hämta bilen, för att åka till Willow Creek på Gudstjänst.
Egentligen hade vi behövt en dusch, men det fanns det ingen tid till. Vi kom fram prick i tid, men så tog det 7 minuter att gå till samlingsalen. Fantastisk upplevelse att sjunga lovsång där, till otroligt bra musik och lovsångsledare. Mäktigt! Predikan var det inget fel på heller och den var föredömligt kort, så vi hann med en middag på Chilis, innan det var läggdags. (Men vi fick leta efter bilen på den enorma bilparkeringen först, innan vi kunde åka iväg till restaurangen med hjälp av GPSen, det är en fördel om man kommer ihåg var man ställde bilen om man skall hitta den på en parkering med flera hundra bilar.)