tisdag, juli 05, 2011

New york, dag 3

New York från ovan

Idag var vi upp i Empire State Building, vi tog inte trapporna utan hissen upp till 102 våningen. Dagen innan hade New York visat upp sin disigaste sida, men idag sken solen över New York och sikten var ganska god. Makalösa vyer och kul att se allt utifrån ett fågelperspektiv. Efter husfasaderna begav vi oss till Broadway för att hämta ut våra biljetter till musikalen om Spindelmannen. Lunchen intogs på Sparro, en pizzabit och fruktsallad. 

Vi tog en färja och åkte en tur för att beskåda New York Ladyn, Frihetsgudinnan, som ju är ett måste när man är i New York. En tur till China Town hann vi också med innan vi promenerade till hotellet för en snabb dusch innan kvällens höjdpunkt, musikalen på Bradway.
Musikalen var spektakulär och häftig, både i dekor och cirkusfighter i luften, musiken var häftig, det var helt enkelt en bra föreställning rakt igenom. Ett litet missöde hände dock mitt under luft fighten mellan Spindelmannen och Superskurken, de lyckades trassla in sig i dekoren och det blev ett avbrott som skådespelarna gjorde det bästa av så det var underhållande det med. Min kropp kände av tidsskillnaden mellan Sverige och USA och jag har nog aldrig haft så svårt att hålla mig vaken klockan åtta på kvällen som under föreställningen, men jag somnade inte. Är mycket stolt över det.